Cosa Nostra " Ons ding"
De specialiteiten bij Via Mangiare worden vers bereid op typisch Zuid-Italiaanse wijze. Om je alvast een beetje voor te bereiden op wat je kan verwachten volgt hier alvast een kleine greep uit de keuken. Uiteraard is alles te bespreken.
Cannoli
Cannoli zijn Siciliaanse gebakjes die voornamelijk bij de koffie of als dessert worden gegeten.
Cannoli betekent letterlijk "kleine tunnel" en bestaan uit ‘tunneltjes’ van deeg, gevuld met een ricottamengsel.
Houd er wel rekening mee dat het ontzettend machtig is en dat je aan twee cannoli, misschien zelfs wel één Cannolo meer dan genoeg hebt.
Arancini
Een lekker Italiaans borrelhapje. Arancini (meervoud) of arancino (enkelvoud) wordt gemaakt van risotto. Arancino betekent letterlijk "kleine sinaasappel" en dat is de grootte en vorm van deze risottobommetjes.
Deze arancini worden gevuld met risotto, tomaat, courgette en buffelmozzarella. Jawel, vegetarisch! Maar voor de vleesliefhebber hebben wij ook nog andere smaken zoals de arancino Napolí (Nduja & salsiccia langdurig gekookt op lage temperatuur met huisgemaakte tomatensaus en kruiden).
Pizza Fritta
De Napolitaanse Pizza Fritta is een historisch gerecht. Ontstaan als gerecht uit de ' cucina povera`(arme keuken) na de oorlog.
Door het deeg te frituren blaast deze zich vanzelf op, maar blijft zacht van binnen en licht krokant van buiten. De heerlijke smaken van de vulling blijven door de dichte vorm gevangen in de pizza.
De Pizza Fritta hebben wij in meerdere varianten zoals de spicy beef maar ook met kip en zelfs veganistisch!
Fritto Misto di Mare
Vers van de zeehandel krijgen wij garnalen, inktvis, sardientjes, anchovis etc. Deze worden licht gepaneerd en dan kort gefrituurd zodat ze precies knapperig genoeg zijn. Eigenlijk zijn ze met een partje citroen al af! Maar voor de liefhebbers hebben we huisgemaakte citroen-mayonaise.
Erg leuk om te delen als borrelsnack!
Bomboloni
Gek op donuts? Dan zijn deze Italiaanse donuts een echte aanrader! Gevuld met chocolade banketbakkersroom zijn deze chocoladebommetjes licht, luchtig en vooral heel verslavend!
Italiaanse wintersoepen
* Pasta e Ceci
Pasta of toch soep...? Probeer de pasta e Ceci, Italiaanse kikkererwtensoep met pasta, het beste van beide werelden en bovendien veganistisch!
Wist je dat kikkererwten boordevol eiwitten en vezels zitten, goed voor na het sporten! Je voelt je langer verzadigd en je hunkert minder snel naar het ongezonde snacken! Deze superfood bevat nog veel meer voordelen, google maar eens!
* Zuppa di Fagioli Livornese
De perfecte soep voor een koude herfstdag met bonen en kool. Vult als een malle en is ook nog eens ontzettend lekker!