Op 17 september staan wij weer op het monsterachtige Sloterplasfestival!

Wij hopen dat jullie er net zoveel zin in hebben als wij!

Dat het net zo'n groot succes mag worden als vorig jaar!

En dat jullie maagjes vrolijk knorren!

A presto!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Italië heeft zoveel meer dan pizza en pasta

In onze foodtrailer Via Mangiare vertellen wij jullie er graag over! Kom langs voor een babbeltje en laat je verrassen door onze authentieke recepten uit de Zuid- Italiaanse keuken!

"Is dat te ver weg? Geen paniek! Via Mangiare komt overal! Kijk op onze agenda en wie weet kruizen onze knorrende magen elkaar binnenkort! We staan altijd open voor nieuwe festivals, markten, buurtfeesten...

"Stiekem even gluren in de keuken?"

Dat kan! Wij maken namelijk alles vers! Geen voorbewerkte rommel, maar kwalitatieve producten en vooral een hele hoop voorbereiding! Alles is homemade of wordt ter plekke bereid op locatie!

Het menu op het festival:

Pizza Fritta

De Napolitaanse Pizza Fritta Original is een historisch gerecht. Ontstaan als gerecht uit de ' cucina povera`(arme keuken) na de oorlog.

Door het deeg te frituren blaast deze zichzelf op, maar blijft zacht van binnen en licht krokant van buiten.

Nieuw is onze Pizza Fritta Dolce voor de zoetekauw! Gevuld met chocola en gecondenseerde melk.

 

Arancini

Een lekker Italiaans borrelhapje. Arancini (meervoud) of arancino (enkelvoud) wordt gemaakt van risotto. Arancino betekent letterlijk "kleine sinaasappel" en dat is de grootte en vorm van dit risottobommetje.

De Arancini hebben wij in de smaken Classic (buffelmozzarella en zongedroogde tomaatjes. Jawel vegetarisch!) en Napolí (Salsiccia (Italiaanse worst) langdurig gekookt op lage temperatuur met Nduja (Iets pittige salami).

Fritto misto di mare

Vers van de zeehandel krijgen wij garnalen, inktvis en ansjovis.

Deze mix paneren wij licht met een beetje bloem en wordt dan kort gefrituurd zodat ze precies knapperig genoeg zijn. Eigenlijk zijn ze met een partje citroen al af! Maar voor de liefhebbers hebben we huisgemaakte citroen-mayonaise.

Of ga voor een borrelplankje!

Wat daar voor lekkers opgaat? Tsja, dat houden we nog even als verrassing!

Arrivederci!

Tot 17 september!